Informovanost pacientů o implantaci kardiostimulátoru - Sopóci, Eva (2019)
Bakalářská práce se zabývá zjištěním míry informovanosti pacientů o implantaci kardiostimulátoru, možných komplikacích a následné péči po propuštění pacienta domů. Práci tvoří dvě části. Teoretická část popisuje anatomii a fyziologii srdce, poruchy srdečního rytmu indikované k implantaci kardiostimulátoru, vyšetřovací metody, výkon implantace kardiostimulátoru a možné komplikace, které se mohou vyskytnout. Nezbytnou část tvoří edukace a ošetřovatelská péče o pacienta po výkonu. Empirická část obsahuje stanovené cíle, které jsou zaměřeny na informovanost pacientů, zvolenou metodiku šetření s následným vyhodnocením získaných dat v tabulkách a grafech.