Spokojenost pacientů v traumatologické ambulanci Frýdek-Místek - Zpěváčková, Karolína (2019)
Bakalářská práce je svým obsahem zaměřena na spokojenost pacientů v traumatologické ambulanci Frýdek-Místek. V teoretické části se zabýváme samotnou traumatologií, její historií, vývojem a nejčastějšími úrazy ošetřovanými v již zmíněné traumatologické ambulanci. Další kapitola teoretické části je věnována spokojenosti s kvalitou poskytované péče a závěrečná část kvalitě ošetřovatelské péče.Těžištěm výzkumu byl dotazník, na který odpovídalo 130 respondentů z řad pacientů traumatologické ambulance. Hlavním cílem tohoto šetření bylo zjistit celkovou spokojenost ambulantních pacientů. Z výsledků vyplynulo, že více než 75 % respondentů bylo s kvalitou ambulantně poskytované péče velmi spokojeno. Dále se zjišťovalo to, jak respondenti hodnotí přístup ošetřujícího personálu a způsob poskytování informací o jejich zdravotním stavu, také o dalším postupu léčení, případných kontrolách, domácí péči apod. Touto analýzou a interpretací výsledků průzkumu jsme se zabývali v praktické části.