Specifika ošetřovatelské péče u dárců orgánů - Doláková, Lenka (2019)
Předložená bakalářská práce se zabývá velice aktuální tematikou dárcovství orgánů. Práce popisuje specifika realizované ošetřovatelské péče u dárců orgánů. Dílčí cíle jsou zaměřené na spektrum realizovaných činností a na četnost realizovaných činností v rámci ošetřovatelské péče u dárců orgánů s bijícím srdcem a u dárců orgánů s nebijícím srdcem. Ke splnění stanovených cílů byla zvolena monocentrická retrospektivní analýza zdravotnické dokumentace. Kvantitativní průzkum potvrdil, že spektrum realizovaných činností u dárců orgánů s bijícím a s nebijícím srdcem je srovnatelné. Dále bylo zjištěno, že četnost realizovaných činností v rámci ošetřovatelské péče u dárců orgánů s bijícím a s nebijícím srdcem je rozdílná.