Naivní geografie prostoru města - Kubík, Vojtěch (2019)
Tato bakalářská práce se věnuje především ověřování konceptů naivní geografie. Konkrétně se zaměřuje na skupinu osmi komunikačních partnerů jejichž prostorové vnímaní a strategie při pohybu v městském prostoru byly zjištěny formou kvalitativního výzkumu za pomoci semistrukturovaných rozhovorů. Konkrétními tématy, jímž se práce věnuje jsou proměny časové identity míst, vnímání vzdáleností, iracionálnímu jednání, orientaci v městském prostoru a volbě postupu při cestě na neznámé místo.