Výuka regionální geografie Austrálie v českém gymnaziálním vzdělávání - Zavadilová, Adéla (2019)
Bakalářská práce se věnuje regionální geografii Austrálie a její výuce na českých gymnáziích. Práce je rozdělena celkem do tří částí. Nejprve je na základě rozboru učiva Austrálie ve vybraných gymnaziálních učebnicích a obsahu map ve školních atlasech analyzována obsahová struktura učiva. Druhá část je formou rešerše zaměřena na zpracování výukových materiálů pro 3 vybraná témata, která rozšíří základní informace o Austrálii. Poslední část je pak věnována vypracování prezentací k daným tématům včetně metodického návodu pro vyučující, a také i pracovních listů pro následnou kontrolu zpětné vazby.