Těšetice-Kyjovice. Moravská malovaná keramika z jihovýchodního segmentu rondelového příkopu - Válek, David, 1982- (2019)
Hlavním cílem práce je upřesnění složité historie zániku rondelového příkopu v Těšeticích-Kyjovicích, a to na základě studia keramiky z výplně jeho jihovýchodního segmentu. Podávám přehled o celkové skladbě veškerého keramického materiálu, jehož hlavní složkou je moravská malovaná keramika staršího stupně. Pozornost věnuji rovněž keramickým intruzím. Pokusil jsem se dosáhnout též některých poznatků v oblasti formativních procesů. Nakonec jsem porovnal keramiku z příkopu s publikovanými keramickými soubory z jiných objektů nebo částí těšetické lokality