Koncepce chytrých měst a návrh vybraného kartografického a geoinformatického řešení (na příkladu dopravy) - Orlíček, Pavel (2019)
Charakteristika chytrého města se kontinent od kontinentu, stát od státu, poněkud liší. V práci jsou porovnány implementace konceptu v Číně, Indii, Izraeli, USA, Evropě a v Česku. Pro potřeby této bakalářské práce chytré město charakterizuji jako souznění občanů se správou města a informačními a komunikačními technologiemi, pomocí nichž se město rozvíjí v souladu s principy udržitelného rozvoje. Ty se promítají do (minimálně) šesti tematických oblastí - os chytrého města. Dále jsou nastíněna čtyři možná uplatnění potenciálu geografických informačních systémů. Jako příklad chytré mobility - jedné z šesti os chytrého města - slouží případová studie Zaparkuj a jeď (respektive Park and Ride, dále P+R) v Blansku. Jeho výhodnost či nevýhodnost je posuzována z hlediska časové dostupnosti města Brna z P+R Blanska oproti užití automobilu. Pro výzkum jsem využil data z Google Maps API a Jízdních řádů IDOS. Z analýzy mimo jiné vyplývá, že P+R v Blansku není čistě z časového hlediska příliš výhodn