Role dojížďky v utváření časoprostorových rutin jednotlivce - Mikulíková, Martina (2019)
Bakalářská práce studuje dojížďku jako časoprostorový fenomén organizující individuální aktivity člověka a individuální percepci prostoru a času. Cílem bakalářské práce je zmapovat vliv dojížďky do zaměstnání na utváření časoprostorových vzorců každodenního života jednotlivce. V práci je použit primárně kvalitativní přístup, doplněný o kvantifikující metodické rámce. Práce se orientuje především na okres Brno-venkov v Jihomoravském kraji, odkud převážně pochází také vybraní komunikační partneři a partnerky. Zkoumána je výhradně dojížďka za prací do města Brna. Smyslem analýzy je zachycení způsobů, jakými je dojížďka integrována do každodenního života, respektive jakými se provazuje či koliduje s ostatními rutinními aktivitami jedince.