Kartografický projekt vybraného mikroregionu - Rezková, Žaneta (2019)
Tato bakalářská práce řeší návrh a vizualizaci nových turistických tras v okolí obce Štoky. Výsledkem je série map zobrazující tyto trasy. Hlavním cílem těchto tras je připojení městysu do rozsáhlé infrastruktury turistických cest Klubu českých turistů. Dále navržený místní vycházkový okruh slouží k zmírnění hustoty turistů a výletníků na místní naučné stezce. Před samotným návrhem nových turistických tras byla stanovena kritéria vyhotovení, a to skrze případ užití turistické mapy, požadavky vznesené ze strany obce, datový model mapového pole a vizualizaci dat. Vytvořené turistické trasy jsou zobrazeny na několika mapách, které jsou k nahlédnutí v příloze. Přínosem této práce je série map navržených turistických tras, s kterou dále může manipulovat obec v oblasti kulturního rozvoje.