Kvalita dat VGI a OpenStreetMap - Řehák, Jakub (2019)
V této bakalářské práci se věnujeme kvalitě dat typu Volunteered geographic information a konkrétně OpenStreetMap. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá existujícími způsoby měření kvality dat, nástroji na hlídaní kvality a na detekování vandalismu na OpenStreetMap. Hlavním cílem práce je zhodnotit kvalitu dat na OpenStreetMap ve vybraných částech Brna. Kvalita dat je testována v praktické části pomocí srovnání s jinou datovou sadou a pomocí nástrojů na hlídání kvality dat na OpenStreetMap.