Mobilní GIS ve správě budov - Hořava, Rostislav; Tajovská, Kateřina; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2019)
Bakalářská práce se zabývá tvorbou mobilní aplikaci, která by sloužila pro zaznamenávání odečtů měřidel energií a hlášení závad na Univerzitním kampusu Bohunice. V rešeršní části byla zhodnocena komerční i volně dostupná softwarová řešení, a také možnosti navigace uvnitř budov. Pro tvorbu aplikace byl zvolen software Web AppBuilder od společnosti ESRI. Tento nástroj umožňuje vytvořit webovou aplikaci, kterou lze spustit jak na mobilním zařízení, tak na počítači. V praktické části práce je popsán postup tvorby aplikace ve Web AppBuilderu. Na závěr proběhlo testování aplikace, jehož výsledky jsou uvedeny v závěru.
The bachelor thesis deals with the creation of a mobile application, which would be used for recording of utility meters and failures reporting at the University Campus at Bohunice. Commercial and free software solutions, as well as indoor navigation options, were reviewed in the theoretical part. ESRI Web AppBuilder software was chosen to create the application. This tool allows you to create a web application that can be run on both a mobile device and a computer. In the practical part of the thesis is described the process of creating the application in Web AppBuilder. Finally, the application was tested, the results are presented in the conclusion.
Vedoucí práce: Kateřina Tajovská
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2019
Keywords: správa nemovitostí; webové aplikace; real property management; web applications; bakalářské práce; bachelor's theses