Nízkoteplotní modifikace tenkých vrstev TiO₂ redukčním plazmatem generovaným při atmosférickém tlaku - Červinka, Ondřej (2019)
V této práci se věnujeme možnostem redukce tenkých vrstev TiO2 redukčním plazmatem generovaném při atmosférickém tlaku ve vodíku, argonu a směsi vodík/dusík. Plazmová úprava je prováděna neizotermickým plazmatem difúzního koplanárního povrchového bariérového výboje. Redukované vrstvy jsou zkoumány pomocí elektronové mikroskopie, mikroskopie atomárních sil, metodou rentgenové fotoelektronové spektroskopie a prostřednictvím měření fotokatalytické aktivity. Výsledky jsou potencionálně zajímavé pro jednoduchou metodu generace Ti+III stavů v materiálu TiO2 pro zlepšení jeho fotokatalytických vlastností.