Investiční zprostředkovatel z hlediska compliance - Ondřejová, Hana; Masarykova univerzita. Katedra finančního práva a národního hospodářství (2019)
Rigorózní práce se zabývá jednotlivými aspekty činnosti investičního zprostředkovatele. Velký prostor je věnován poskytování investiční služby přijímání a předávání pokynů a službě investiční poradenství. V práci jsou rozebrány jednotlivé pojmy související s touto problematikou (např. investiční zprostředkovatel, investiční poradenství a vázaný zástupce). Dále se tato práce soustředí na požadavky vztahující se k činnosti investičního zprostředkovatele a účinnou právní úpravu v této oblasti s ohledem na implementaci evropské směrnice MiFID II a nařízení č. 2017/565/EU. Obzvláště je kladen důraz na činnost investičního zprostředkovatele z pohledu praxe a osoby odpovědné za compliance.
The object of this thesis is the aspects of a role of investment intermediaries. It deals with the legal regulation of the provision of investment services and reception and transmission of orders. It provides theoretical background to the key words in this area (e.g. investment intermediary, provision of investment services and tied agent). It focuses closely on the legal regulation of investment intermediaries with regard to the implementation of the MiFID II directive and regulation (EU) No 2017/565. This thesis is written from a person providing compliance services to investment intermediaries point of view.
Rigorózní práce (JUDr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2019
Keywords: investice; investments; rigorózní práce; doctoral dissertations