Investiční zprostředkovatel z hlediska compliance - Ondřejová, Hana (2019)
Rigorózní práce se zabývá jednotlivými aspekty činnosti investičního zprostředkovatele. Velký prostor je věnován poskytování investiční služby přijímání a předávání pokynů a službě investiční poradenství. V práci jsou rozebrány jednotlivé pojmy související s touto problematikou (např. investiční zprostředkovatel, investiční poradenství a vázaný zástupce). Dále se tato práce soustředí na požadavky vztahující se k činnosti investičního zprostředkovatele a účinnou právní úpravu v této oblasti s ohledem na implementaci evropské směrnice MiFID II a nařízení č. 2017/565/EU. Obzvláště je kladen důraz na činnost investičního zprostředkovatele z pohledu praxe a osoby odpovědné za compliance.