Aplikace mediace v rámci pracovněprávních vztahů - Jochová, Marta (2019)
V této rigorózní práci se zabývám pracovněprávními vztahy ve spojitosti s možnostmi aplikace alternativní techniky řešení sporů - mediace, jakož i využitím této techniky při řešení pracovněprávních sporů. Pozornost je zaměřena na mediaci upravenou zákonem č. 202/2012 Sb. a její odraz v právním řádu České republiky. Předmětem práce je analýza současného stavu využívání mediace v pracovněprávní oblasti a zkoumání působení mediace na pracovněprávní vztahy, včetně zachycení výsledku provedeného rozboru v úvahách směřujících k možné budoucí právní úpravě.