Nejnižší úrovně zaručené mzdy - Pospíšil, Petr (2019)
Tato rigorózní práce se zabývá ochranou zaměstnanců v podobě nejnižších úrovní zaručené mzdy. Nejnižší úrovně zaručené mzdy stanovují nejnižší přípustné finanční ohodnocení zaměstnance v závislosti na tom, jakou vykonává práci. Autor se zabývá zejména rozborem právní úpravy nejnižších úrovní zaručené mzdy v České republice a dále jejím porovnáním s právní úpravou na Slovensku a v Austrálii. Součástí práce je i náhled do rozhodovací praxe okresních soudů a kontrolní činnosti orgánů inspekce práce. Autor poukazuje na současné problémy právní úpravy zaručené mzdy a navrhuje jejich možné řešení.