Absolutní optické instrumenty a Hamiltonova-Jacobiho rovnice - Daniš, David (2019)
Cílem této bakalářské práce je rozšířit a doplnit článek T. Tyce a A. J. Dannera věnující se problematice absolutních optických instrumentů. Dále jsou v práci uvedeny speciální transformace souřadnic, což by mohlo přispět k lepšímu pochopení dané problematiky.