Porovnávání názorů muslimských studentů na islám - Čimbora, Dominik Sébastien (2019)
V této bakalářské práci se přibližují sociokulturní poměry 6. a 7. století Arabského poloostrova za účelem lepšího pochopení vlivů působících na vznik islámu. Cílem této bakalářské práce bylo dále srovnat odpovědi na vybrané otázky z britské telefonické studie ComRes (2015) s odpověďmi na internetový dotazník mé bakalářské práce. Respondenti internetového dotazníku patřili do skupiny studentů (18-34 let), kteří přijeli na české vysoké školy studovat ze zemí, kde je islám majoritním náboženstvím. Výsledky této práce poukazují na skutečnost, že v položených otázkách jsou liberálnější mladí lidé z muslimských zemí, kteří si však svobodně vybrali studium v jedné ze „Západních“ zemí, nežli lidé, kteří se narodili ve Spojeném království a jejich rozhodnutí pohybovat se v „Západním“ světě nemohli tedy ovlivnit.