Vlastnictví prostoru jako součást významu domova - Boušková, Aneta (2019)
Cílem diplomové práce je přispění k pochopení role vlastnictví nemovitosti ve významu domova. Na základě toho byla provedena případová studie s lidmi, kteří v nedávné době získali do osobního vlastnictví nemovitost pro bydlení, kteří žijí v SO ORP Tábor. Dále byla provedena kvalitativní analýza dat na základě metod zakotvené teorie. Výsledkem bylo zjištění, že se samotným právním aktem nabytí se pojí větší pocit jistoty a na základě procesu nabytí nemovitosti vznikl silnější vztah k domovu budovaný skrze vložené vlastní úsilí a možnost upravovat si nemovitost podle svého vkusu.