Individuální parametry brýlových obrub - Roubcová, Zuzana (2019)
Individuální parametry brýlových obrub nejsou důležité jen při výrobě a při správném usazení obrub na tváři, ale také pří samotném vybírání brýlí se zákazníkem. Optik je živen prodejem brýlí, a proto je důležité umět si při prvním kontaktu se zákazníkem udělat představu o tvaru brýlí, které by mu slušely. Zákazníci k nám chodí jako za odborníky, a tak zajisté ocení radu při výběru svých budoucích brýlí a zohlední náš pohled na věc. Proto je dle mého názoru důležité znát teorie popisující tvar obruby vzhledem k praktickému využití na anatomii obličeje, což je přesně cílem této diplomové práce, která by posléze mohla nalézt využití v praxi očního optika.