Výskyt refrakčních vad a způsoby jejich korekce v populaci studentů optometrie - Vyhnálková, Eliška; Spurná, Gabriela; Masarykova univerzita. Katedra optometrie a ortoptiky (2019)
Diplomová práce se zabývá tématikou výskytu refrakčních vad u studentů optometrie v Brně a způsoby, kterými studenti své refrakční vady korigují. Teoretická část práce se v první kapitole zaměřuje na obecnou charakteristiku refrakce. V následujících kapitolách jsou vyjmenovány jednotlivé refrakční vady, způsoby jejich měření a poslední teoretická kapitola se zabývá způsoby korekce refrakčních vad. Praktická část zpracovává informace získané pomocí dotazníku a interpretuje výsledky výzkumu, které jsou následně porovnány s podobnými výzkumy.
The thesis deals with the issue of the occurrence of refractive errors in students of optometry in Brno and the ways in which students correct their refractive errors. In the first chapter, the theoretical part focuses on the general characteristics of refraction. The following chapters list the individual refractive errors, the methods of their measurement and the last theoretical chapter deals with the methods of correction of refractive errors. The practical part processes the information obtained through the questionnaire and interprets the results of the research, which are then compared with similar researches.
Vedoucí práce: Gabriela Spurná
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2019
Keywords: objective refraction; objektivní refrakce; refrakční chirurgické výkony; refrakční vady -- terapie; subjective refraction; subjektivní refrakce; Refractive Errors; Refractive Surgical Procedures; diplomové práce; master's theses