Výskyt refrakčních vad a způsoby jejich korekce v populaci studentů optometrie - Vyhnálková, Eliška (2019)
Diplomová práce se zabývá tématikou výskytu refrakčních vad u studentů optometrie v Brně a způsoby, kterými studenti své refrakční vady korigují. Teoretická část práce se v první kapitole zaměřuje na obecnou charakteristiku refrakce. V následujících kapitolách jsou vyjmenovány jednotlivé refrakční vady, způsoby jejich měření a poslední teoretická kapitola se zabývá způsoby korekce refrakčních vad. Praktická část zpracovává informace získané pomocí dotazníku a interpretuje výsledky výzkumu, které jsou následně porovnány s podobnými výzkumy.