Tvorba interaktivních video záznamů vyšetřovacích postupů v optice a optometrii - Mikulecký, Filip (2019)
Ve své diplomové práci se věnuji popisu vyšetřovacích metod, které jsou součástí běžného optometrického vyšetření. V teoretické části po úvodu následují kapitoly týkající se anamnézy, zjištění naturálního a habituálního vízu, objektivní refrakce a následné subjektivní korekce. V rámci monokulární subjektivní korekce popisuji metodu Jacksonových zkřížených cylindrů, metodu zamlžovací a následné sférické dokorigování na červeno-zeleném testu. V rámci korekce binokulární se věnuji akomodačnímu vyvážení na Cowenově testu, vyšetření heteroforií na křížovém testu a následně vyšetření stereopse. Mezi doplňková vyšetření jsem zařadil vyšetření barvocitu na Farnsworth-Munsell 100-hue testu a vyšetření kontrastní citlivosti na sinusovém testu. Praktická část sestává z videozáznamu jednotlivých částí vyšetření s doprovodným scénářem ve výchozím textu.