Lancaster test a jeho využití při analýze poruch okohybného aparátu - Kořínková, Anna (2019)
Tato diplomová práce se zabývá využitím Lancaster testu v rámci analýzy poruch okohybného aparátu. V první, teoretické části, se práce zaměřuje především na anatomii okohybných svalů a následný přehledný popis jednotlivých forem okohybných odchylek. Tuto část uzavírá kapitola o samotném Lancaster testu s možnostmi jeho využití v praxi, s přihlédnutím na metodiku testování, jejíž závěr přechází v část praktickou. V praktické části práce je kladen důraz na efektivní využití Lancaster testu při vyšetření okohybných odchylek danou metodikou s následnou optimální prizmatickou korekcí. Diskuzí získává práce přehled o jiných studiích s využitím této metody. Výslednou korekci získanou pomocí Lancaster testu porovnává tato práce současně s výsledky stanovené pomocí Schoberova testu.