LCD optotyp - vyhodnocení speciálních testů pro vyšetření zraku, srovnání software jednotlivých přístrojů - Chládková, Veronika (2019)
Tato diplomová práce se ve své teoretické části zabývá obecným popisem optotypů, věnuje se jejich rozdělení dle konstrukčního provedení. Hlavní náplní této práce je popis LCD optotypů s ohledem na jejich funkce, technické vybavení a především speciální testy. Dále poskytuje přehled softwarového vybavení LCD optotypů od různých firem a srovnává je s jiným provedením. Teoretickou část uzavírají binokulární 3D optotypy. Praktická část mapuje v praxi konstrukční provedení optotypů, odlišující se metody vyšetření a vyhodnocuje, do jaké míry jsou využívané speciální testy.