Komparácia hodnôt fúznej rezervy v závislosti na použitých technikách vyšetrenia - Kovačovicová, Beáta (2019)
Táto diplomová práca skúma vplyv disociácie obrazu na veľkosť fúznych rezerv. Cieľom práce je zistiť či zvolená miera disociácie ovplyvňuje namerané hodnoty horizontálnej fúznej vergencie. Druhým cieľom je zistiť, ktorá z použitých metód bude mať najmenej odlišné hodnoty pri opakovanom meraní. Teoretická časť sa zaoberá popisom jednoduchého binokulárneho videnia, vergenciou, fúznymi rezervami a disociáciou. V tretej kapitole sú popísané jednotlivé vyšetrovacie techniky v závislosti na rôznych parametroch a zásady vyšetrenia fúznych rezerv. V praktickej časti je skúmaná závislosť medzi zvyšujúcou sa mierou disociácie a veľkosťou fúznej vergencie. Všetky hodnoty boli vyšetrované opakovane za účelom stanovenia metódy, s ktorou sa opakovane merané hodnoty líšia najmenej.