Využití speciálních zrakových pomůcek v základních školách a v centrech pro zrakově postižené - Chludilová, Jana (2019)
Diplomová práce je věnována problematice zrakově postižených osob. Zabývá se nejen důvody a následky zrakového postižení, ale také pojednává o vzdělání a péči o tyto osoby. Hlavním cílem práce je však zjistit, jaké jsou nejčastěji preferované speciální pomůcky žáky na základních školách a klienty center pro zrakově postižené.