Pestrost, spotřební koš a školní stravování - Gajdečková, Adéla (2019)
Diplomová práce se věnuje problematice školního stravování v České republice. V teoretické části jsou krátce popsána výživová doporučení pro děti, zejména důležitost pestrosti ve stravě. Další kapitola je zaměřena na školní stravování v České republice konkrétně. Poslední kapitola teoretické části se věnuje spotřebnímu koši, který je stanoven vyhláškou o školním stravování. Praktická část diplomové práce hodnotí projekt Měsíc společného vaření. Po dobu jednoho měsíce byla ve vybraných brněnských školních jídelnách připravována strava podle jednotného odborně sestaveného jídelního lístku. Práce hodnotí výsledky spotřebních košů z tohoto měsíce u školních jídelen, které se projektu zúčastnily.