Pojetí kázně z hlediska fází profesního vývoje učitele - Pospíšil, Radek, 1980- (2019)
Disertační práce se zabývá problematikou pojetí kázně z hlediska fází profesního vývoje učitele. V teoretické části nabízí česká i zahraniční odborná východiska k práci. Zaměřuje se na současné pojetí kázně, projevy a příčiny neukázněného chování, metody a prostředky řešení neukázněného chování a učitele a jeho profesní rozvoj. V praktické části prezentuje výzkum zaměřený na identifikaci neukázněného chování, míry vnímání závažnosti kázeňských přestupků i užití prevenčních prostředků u studentů učitelských oborů, učitelů začínajících i zkušených.