Sestra pro intenzivní péči z pohledu všeobecných sester - Zechnerová, Anna (2019)
Diplomová práce je zaměřená na téma „Sestra pro intenzivní péči z pohledu všeobecných sester“. Práce je členěna do dvou celků. V teoretické části je nastíněna profese sestry v intenzivní péči, vzdělávání a kompetence sester. Praktická část je věnována vyhodnocení kvantitativního dotazníkového výzkumu, který byl zaměřen na vnímání všeobecných sester, sester se specializačním vzděláváním ARIP a sester pro intenzivní péči v rámci magisterského studia, na vzdělávání a práci v intenzivní péči.