Copingové strategie využívané pacienty se spinálním traumatem - Švecová, Tereza (2019)
Diplomová práce se zabývá copingovými strategiemi, které využívají pacienti se spinálním traumatem. Diplomová práce je rozdělena na dvě části. První, teoretická část, je zaměřena na copingové strategie využívané pacienty se spinálním traumatem, na doprovázení pacienta všeobecnou sestrou a rodinou pacienta. Dále se tato část práce věnuje definování pojmů copingových strategií, copingu, spinálnímu poranění a informuje o spinálních centrech. Druhá, empirická část diplomové práce, je zaměřena na analýzu a interpretaci dat získaných z polostrukturovaných rozhovorů zaměřených na zjišťování copingových strategií během hospitalizace na jednotce intenzivní péče, na spinální jednotce nebo v rehabilitačním ústavu a v domácím prostředí.