Informovanost a názory odborné veřejnosti o aplikaci vysokých dávek vitamínu C intravenózně - Hudosová, Tereza (2019)
Cíl: Diplomová práce se zabývala informovaností a názory odborné veřejnosti o IVC. Cílem práce bylo zjistit, jaké faktory ovlivňují informovanost a názory odborné veřejnosti o aplikaci vysokých dávek vitamínu C. Metodika: Výzkumné šetření probíhalo prostřednictvím kvantitativního designu za využití dotazníku vlastní konstrukce. Sběr dat probíhal převážně prostřednictvím snowball metody. Jako odborná veřejnost byli do výzkumu zařazeni lékaři a sestry. Celkem bylo do výzkumu zahrnuto 117 respondentů. Získaná data byla zpracována pomocí programu Statistika 13. Výsledky: Pomocí statistického testování bylo prokázáno, že vliv na informovanost o IVC u odborné veřejnosti mají faktory jako je délka praxe, pracovní pozice i typ pracoviště. Dále bylo zjištěno, že názory odborné veřejnosti o IVC jsou ovlivněny délkou praxe a pracovní pozicí a naopak, že typ pracoviště nemá vliv na názory o IVC. Z maximálního počtu 27 bodů respondenti u znalostních otázek získali průměrně 14,46 bodů.