Spokojenost pacientů s volnočasovými aktivitami na oddělení následné intenzivní péče - Sztefková, Kateřina (2019)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku spokojenosti s volnočasovými aktivitami na oddělení následné intenzivní péče. Cílem diplomové práce bylo zjistit, zdali jsou pacienti spokojeni se změnou volnočasových aktivit za hospitalizace. V teoretické části jsme se zaměřili na definici, historii a současnost následné intenzivní péče, krátce je popsána umělá plicní ventilace, zásady komunikace s pacientem s tracheostomií a také jsou zde popsány potřeby pacienta a volnočasové aktivity. V empirické části jsme se zaměřili na zjištění spokojenosti pacientů se změnou volnočasových aktivit z důvodu hospitalizace. Kvalitativní výzkum byl realizován prostřednictvím polostrukturovaného rozhovoru a pozorováním. V závěru práce se nachází návrhy a doporučení pro praxi.