Využití satelitního programu Copernicus v prostředí městské samosprávy - Trojanová, Kateřina (2019)
Diplomová práce se zabývá daty z programu Copernicus a jejich využitím v městské samosprávě, konkrétně na magistrátu v Brně. Rešerše literatury se zaměřuje na zajímavé články z různých oblastí programu Copernicus. Dále jsou zde shrnuty internetové zdroje a závěrečné práce studentů. Cílem práce byl vznik katalogu pro lepší orientaci v datech při jejich zpracování a vytvoření dvou pilotních příkladů pro názornou ukázku zpracování dat. První ukázkový příklad se věnuje mapování zdravotního stavu vegetace pomocí indexů NDVI, SAVI, NDMI na datech z družice Sentinel-2. Druhý příklad využívá data z Landsat-8 pro zjištění teplot povrchu na území Brna.