Časová a prostorová variabilita sněhové pokrývky na ostrově Jamese Rosse, Antarktický poloostrov - Umlauf, Vojtěch (2019)
Předkládaná diplomová práce se zabývá komplexním výzkumem časoprostorové variability sněhové pokrývky v severní části ostrova Jamese Rosse (Antarktický poloostrov) v období 2011-2016. Využívá k tomu časové řady výšky sněhové pokrývky, albeda a teploty vzduchu z meteorologických stanic J. G. Mendel, Johnson Mesa a Davies Dome. Analyzovány a hodnoceny byly také změny sněhové pokrývky (akumulace a úbytky) a jejich vztah vůči regionální cirkulaci vzduchu a lokálním (topografickým) faktorům.