Prevence kontraktur - Zemánková, Štěpánka (2019)
Diplomová práce je zpracována na téma Prevence kontraktur. Teoretická část shrnuje základní poznatky o kontrakturách, rehabilitaci a spolupráci všeobecné sestry s fyzioterapeutem. V praktické části je na základě pozorování pacientů zjišťována správnost polohování a předcházení kontraktur.