Znalosti sester při hodnocení bolesti u pacientů na umělé plicní ventilaci - Zouvala, Silvestr (2019)
Práce se zaměřuje na problematiku hodnocení bolesti u ventilovaných pacientů a znalosti sester k této problematice. Cílem práce je zmapovat znalosti sester s hodnocením bolesti a vytvoření manuálu pro hodnocení bolesti, který by jim byl nápomocný. V teoretické části se soustředím na definici bolesti a její rozdělení, dostupné škály pro hodnocení bolesti a roli sestry v procesu intenzivní péče. V praktické části za pomoci strukturovaného rozhovoru se zaměřuji na zmapování znalostí sester v této problematice. Závěr je vytvoření manuálu pro hodnocení bolesti.