Znalosti sestier o venóznych katétroch - Čekanová, Dominika (2019)
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou periférnych venóznych katétrov. Práca sa orientuje hlavne na správnosť postupov pri zavádzaní a starostlivosti o periférny žilový vstup. V teoretickej časti je v krátkosti opísaná história periférnych venóznych katétrov a katétre ako ich poznáme dnes, správne postupy pri zavádzaní a starostlivosti o periférny venózny vstup a komplikácie, ktoré sú spojené s týmito úkonmi. V empirickej časti sú analyzované výsledky dotazníkového šetrenia. V tomto šetrení sme v znalostnej časti zisťovali znalosti sestier o problematike.