Postoje sester v klinické praxi k praktikujícím studentům ošetřovatelství - Ševčíková, Helena (2019)
Záměrem této bakalářské práce a zároveň jedním z cílů bylo zjistit spokojenost sester se spoluprací se studenty ošetřovatelství v prostředí klinické praxe. Spokojenost sester se studenty vycházela ze šesti posuzovaných oblastí, a to z hodnocení kvality ošetřovatelských výkonů provedených studenty, z postoje sester vůči teoretickým znalostem a praktickým dovednostem studentů, z hodnocení úpravy studentů na praxi a z pohledu sester na chování studentů vůči pacientům a personálu. Dalšími cíli bylo porovnat výsledky spokojenosti sester se studenty mezi sestrami pracujícími na interním a na chirurgickém oddělení a zjistit nejčastější potíže při spolupráci sester se studenty. Všech cílů bylo dosaženou kvantitativní výzkumnou metodou formou dotazníkového šetření a následnou analýzou výsledků. Bylo zjištěno, že sestry jsou spíše spokojeny s úrovní teoretických znalostí a praktických dovedností studentů i s kvalitou jejich provedených výkonů.