Informovanost laické veřejnosti o Tourettově syndromu - Pernerová, Aneta (2019)
Bakalářská práce se zaměřuje na znalosti laické veřejnosti o Tourettově syndromu. Práce se skládá ze dvou částí, teoretické a empirické. Teoretická část popisuje anatomii bazálních ganglií, popisuje další extrapyramidové choroby, zaměřuje se na historii, epidemiologii, etiopatogenezi a diagnostiku Tourettova syndromu. Dále popisuje jednotlivé druhy tiků, nejčastější přidružené poruchy chování a možnosti léčby TS. Empirická část zpracovává data získaná od respondentů s pomocí dotazníkové šetření, a to z hlediska znalosti TS jako takového a dále rozsah znalostí TS.