Využití sippingu v klinické praxi - Mičulková, Veronika (2019)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku užívání sippingu v klinické praxi. Teoretická část charakterizuje pojem malnutrice a enterální výživa a zabývá se hodnocením nutričního stavu pacienta, které provádí sestra. Stěžejní částí práce je kapitola týkající se sippingu, věnující se zejména výhodám jeho užívání, složení a druhům přípravků, zásadám správného užívání, možnostem užívání v domácím prostředí, možným nežádoucím účinkům a některým výsledkům studií. Empirická část analyzuje zvyklosti praktických a všeobecných sester při zajišťování výživy pacienta formou sippingu. Zaměřuje se také na provádění záznamu do zdravotnické dokumentace o podávání sippingu a edukaci pacienta ohledně způsobu užívání.