Bolesť u detí - Lauková, Juliana (2019)
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou bolesti u detí. Práca je rozdelená na dve na seba nadväzujúce časti. Teoretická časť popisuje definíciu a kategórie bolesti v detskom veku. Charakterizuje špecifiká detskej bolesti, jej diagnostiku, hodnotenie a liečbu. Empirická časť je zameraná na analýzu dát z kvantitatívneho výskumu, ktorý bol realizovaný formou dotazníkového šetrenia. Cieľom bolo zmapovať spôsob monitorácie detskej bolesti a používanie farmakologických a nefarmakologických metód v liečbe bolesti u hospitalizovaných detí.