Problematika Záchvatovitého prejedania a Mentálnej bulímie - príčiny a následky - Karabinošová, Alica (2019)
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou Mentálnej bulímie a Záchvatovitého prejedania. Je zložená z dvoch hlavných častí. Teoretická časť prezentuje dôsledky a najčastejšie príčiny rozvoja týchto porúch, so zameraním na kult štíhlosti a redukčné diéty. V empirickej časti sú spracované a vyhodnotené výsledky z kvantitatívneho výskumu, ktorého cieľom bolo zistiť či pravidelné vykonávanie fyzickej aktivity predstavuje rizikový faktor vzniku Záchvatovitého prejedania.