Povědomí adolescentů o rizicích užívání drog - Šmídková, Veronika (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá povědomím adolescentů o rizicích užívání drog a zároveň zjišťuje, jaké s nimi mají adolescenti zkušenosti. Práce je rozdělena do dvou hlavních úseků, a to na teoretickou a praktickou část. Teoretická část popisuje drogy jako celosvětový problém, dále je charakterizuje jako takové a přibližuje jejich rozdělení a rizika, zaměřuje se na skupiny se sklonem k užívání drog a zmiňuje také prevenci. Praktická část popisuje výsledky a shrnuje základní získané poznatky.