Nutričná starostlivosť o pacienta s epidermolysis bullosa - Nagyová, Daniela (2019)
Táto bakalárska práca sa zaoberá výživovou problematikou u pacientov trpiacich chorobou s názvom epidermolysis bullosa congenita (EBC). Prvá kapitola teoretickej časti stručne pojednáva o charakteristike EBC, o role nutričnej starostlivosti o EB pacientov a jej dôležitosti. Druhá kapitola zahŕňa problémy spojené s výživou. Nasledujúce kapitoly sú zamerané na nutričné potreby a nutričnú podporu pacientov s EBC. Praktická časť pozostáva z dvoch kazuistík - dospelého a detského pacienta s EBC a je zameraná na posúdenie ich výživových zvyklostí a analýzu príjmu stravy pomocou trojdňového záznamu stravy a nutričnej anamnézy.