Veganství z pohledu nutričního terapeuta - Pekrová, Jana (2019)
Bakalářská práce se zabývá současnými poznatky o veganství a jeho dopadech na lidské zdraví. První kapitola teoretické části vymezuje základní charakteristiky a pravidla tohoto stravování. Další kapitola shrnuje potraviny, na kterých je veganská strava založena. Následující porovnává doporučení týkající se veganství v různých zemích. Hlavní část bakalářské práce je zaměřena na potenciální rizika a možné přínosy veganství. Praktická část práce se zabývá hodnocením stravovacích návyků, analýzou stravování a jejich porovnáním s laboratorními hodnotami respondentů.