Veganství z pohledu nutričního terapeuta /
Bakalářská práce se zabývá současnými poznatky o veganství a jeho dopadech na lidské zdraví. První kapitola teoretické části vymezuje základní charakteristiky a pravidla tohoto stravování. Další kapitola shrnuje potraviny, na kterých je veganská strava založena. Následující porovnává doporučení týka...
Uloženo v:
| Hlavní autor: | |
|---|---|
| Další autoři: | |
| Typ dokumentu: | VŠ práce nebo rukopis |
| Jazyk: | Čeština |
| Vydáno: |
2019
|
| Témata: | |
| On-line přístup: | http://is.muni.cz/th/fhm2n/ |
| Shrnutí: | Bakalářská práce se zabývá současnými poznatky o veganství a jeho dopadech na lidské zdraví. První kapitola teoretické části vymezuje základní charakteristiky a pravidla tohoto stravování. Další kapitola shrnuje potraviny, na kterých je veganská strava založena. Následující porovnává doporučení týkající se veganství v různých zemích. Hlavní část bakalářské práce je zaměřena na potenciální rizika a možné přínosy veganství. Praktická část práce se zabývá hodnocením stravovacích návyků, analýzou stravování a jejich porovnáním s laboratorními hodnotami respondentů. Bachelor’s thesis deals with current knowledge about veganism and its impacts on human health. The first chapter of the theoretical part defines the basic characteristics and rules of this diet. Another chapter summarizes the foods on which the vegan diet is based. The following chapter compares the recommendations on veganism in different countries. The main part of the bachelor’s thesis is focused on the potential risks and possible benefits of veganism. The practical part of the work deals with the evaluation of eating habits, analysis of diets and its comparison with laboratory values of respondents. |
|---|---|
| Popis jednotky: | Vedoucí práce: Petra Hýsková |
| Fyzický popis: | 94 listů |