Zvýšenie nutričnej hodnoty pokrmu pomocou sippingu - Orlovská, Katarína (2019)
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou perorálnych nutričných doplnkov vo forme sippingu a možnosťami ich použitia pri zvyšovaní nutričnej hodnoty pokrmov. Prvá kapitola teoretickej časti je venovaná všeobecným informáciám o prípravkoch pre sipping s dôrazom na ich rozdelenie do skupín na základe charakteristických vlastností. Ďalšia kapitola poskytuje prehľad poznatkov o efekte sippingu z rôznych hľadísk. Posledné kapitoly teoretickej časti sa zaoberajú spôsobmi zvyšovania nutričnej a energetickej hodnoty pokrmov a praktickým využitím sippingu pri varení. Praktická časť práce je zameraná na realizáciu a degustáciu pokrmov obohatených sippingom v domove seniorov a sledovanie navýšenia nutričnej a energetickej hodnoty v pripravených pokrmoch.