Poruchy příjmu potravy u studentů nutriční terapie - Blahunková, Markéta (2019)
Bakalářská práce ve své teoretické části pojednává o problematice poruch příjmu potravy se zaměřením na mentální anorexii a mentální bulimii, dále pak řeší problematiku poměrně nového fenoménu tzv. ortorexie. Jednak jsou vysvětleny základní pojmy jako porucha příjmu potravy, mentální anorexie, mentální bulimie, ortorexie, jednak jsou uvedena diagnostická kritéria, prevalence, etiologie a rizikové faktory. V praktické části je zjišťována míra rizika poruch příjmu potravy a ortorexie u specifické skupiny - vysokoškolských studentů oboru Nutriční terapeut studujících na území České republiky.