Role nutričního terapeuta při terapii potravinových alergií - Zelenková, Veronika (2019)
Tato práce se zabývá potravinovými alergiemi a rolí nutričního terapeuta při jejich terapii. Teoretická část se věnuje teoretickému pozadí potravinových alergií a také zmínkám o roli a postavení nutričního terapeuta v terapii potravinových alergií v zahraniční a české literatuře. Praktická část zjišťuje a hodnotí situaci v terapii potravinových alergií mezi nutričními terapeuty pracujícími v ambulantních zařízeních. Dalším výstupem praktické části je návrh standardu nutriční péče o pacienty s potravinovou alergií.